Asztrológia

Asztrológiáról röviden

Ahogy tegnapi bejegyzésemben említettem szeretnék írni Nektek arról mi is az a Holdkapu, miért is választottam ezt a nevet. De mielőtt ezt megteszem írok picit az asztrológiáról, hisz a Holdkapu is egy az asztrológiában használt fogalom.
Mi is az asztrológia és főleg miben tud segíteni egy asztrológus, mondjuk nevezetesen én ? A honlapomon részletesebben írtam róla, itt csak összefoglalnám a -szerintem!! – legfontosabb tudnivalókat.
Az asztrológia tudomány (még akkor is ha a mai matériába ragadt emberek mást is próbálnak elhitetni). Aki egy kicsit is elmélyedt már benne vagy próbálkozott, azok számára nem kell magyaráznom: egy az évezredek alatt kialakult bonyolult de mindenképp logikus szimbólumrendszerről van szó, melyben az asztrológusok a “kódfejtők”. Maximálisan igaznak érzem rá: élethosszig lehet tanulni, elmélyedni benne és még sok sok év után is tartogat meglepetéseket. Szerintem egy csoda (de ez nagyon nagyon szubjektív), egy egy képletben – akár születési képlet akár egy másik pl. ország alapításra felállított képletben – minden, de tényleg minden benne van, csak tudni kell kiolvasni belőle.
Fontos dolog: az asztrológia és egy asztrológiai tanácsadás nem egyenlő az újságokban, honlapokon megjelenő 1-1 mondatos asztrológiai előrejelzésekkel. Azok egészen pontosan vagy a vicc kategóriába tartoznak, vagy ha megalapozottak is akkor sem tudnak olyan komplexen írni, hogy pl. minden Bika napjegyűre érvényes legyen az a 2 sor.
Miben segíthet az asztrológus és főleg miben NEM?
Nem jóslás, nincs varázsgömböm és a bonyolultnak tűnő szimbólumokat tartalmazó képletből sem tudok jósolni..
Nem tudok biztosat mondani, nem tudom 100%-an megmondani mi fog megtörténni és mi nem, vagyis nem jósolhatok..mert MINDIG megvan a szabad választás lehetősége.
Egy jó asztrológus nem tanácsol konkrétumokat, lehetőségeket vázol fel, tendenciákat, helyzeteket és meghagyja a döntés szabadságát és főleg a felelősség kérdését a hozzá fordulónak.
És akkor miben segíthet az asztrológia? Röviden mindenben. Főleg az önismeretben..abban rengeteget..Rengeteget lehet általa tanulni a saját működésünkről, mit miért teszek így és nem máshogy. Segít megérteni és elfogadni, hogy mindannyian másként látjuk és éljük meg a világot és mindenkinek megvan a saját valósága. Segít megérteni, hogy globálisan miért történnek dolgok és azok hol melyik életterületen jelennek meg az én életemben és milyen formában. Nyitottabbá és elfogadóbbá tehet minket saját magunkkal szemben és másokkal szemben is. Következő bejegyzésemben folytatom a különböző nálam kérhető elemzések bemutatásával. Addig is szép napot mindenkinek!