Asztrológia

Év vége asztrológus szemmel

Nem terveztem évzáró posztot írni, főleg azért, mert asztrológiai szempontból december 31 vagy épp január elseje pont ugyanolyan nap, mint a többi és gyakorlatilag semmi sem történik a két nap között. Az, hogy évet váltunk „csak” földi léptékben nézve, az idő linearitásában fontos, egy mesterséges dátum e két nap, a csillagokra tekintve vagy a csillagképekre itt nem ér véget semmi és nem is kezdődik igazából semmi új. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lehetne ez egy nagyon is fontos alkalom arra, hogy leüljünk és átgondoljuk ezt az elmúlt 12 hónapot és ne lehetne előre tekintve tervezni a következő 12-re. Sőt! De ha asztrológiai szempontból nézem, akkor van minden évben 2 sokkal fontosabb dátum. Az első a tavaszi napforduló (március 20, 21-én) amikor Kos nulla fokára ér a Nap és újra indul egy kör a Zodiákus jegyeken, ami március 19-én ér véget a Halakkal. Ez ugyan úgy átfogja az egész évet, de a kezdő pontja más, mint a naptári évnek. Erre az időpontra illetve a másik 3 napfordulóra szoktak úgynevezett quartal horoszkópot csinálni, ami különböző jelölők alapján 3 hónapra vagy 6 hónapra vagy egy egész évre érvényes. Ez az, ami szerintem világi szempontból – úgy értem nem személyes horoszkópként – fontos lehet. Ettől függetlenül a nagy asztrológusok szoktak éves előrejelzést csinálni minden év elején, akik érdeklődnek ezek iránt azoknak meleg szívvel ajánlom például Kiss József Zsolt előrejelzését, Griga Zsuzsa, Kaló Jenő dr. Kézdi Andrea előrejelzései vagy épp Kiss Zoltán Zéró rövid pár perces numerológiai prognosztikája. Tényleg szívből ajánlom őket, jól érthető átfogó képet adnak a következő évről. DE!DE!DE! Ahogy többször is írtam már és nem győzöm, elégszer hangsúlyozni az asztrológia nem jósol, maximum prognosztizál, analógiákkal dolgozik, és abból von le következtetéseket. Nagyon szemléletes példával tudom megmagyarázni, hogy ez mit is jelent: ha visszanézitek a 2020-as prognosztikát senkitől nem láttam vagy hallottam, hogy vírusról vagy világjárványról beszélt volna. Krízisről igen, nehézségekről igen, válságról igen, de vírusról nem. És miért nem? Épp mondjuk lehetett volna, hogy valaki erre is gondol, de a Plútónak ami a vírus jelölője számtalan más analógiája is van, például robbanás, háború, atombomba, pusztítás. Erre mindenki előbb gondolt, főleg a Marssal diszharmonikus fényszögben, mint a kicsi láthatatlan ellenfélre. Tehát érdemes tájékozódni, ha van kedvetek a következő évet illetően, iránymutatást kaphatunk, de jóslást nem.

A másik nagyon fontos dátum az természetesen a születésnapunk. És nem csak a torta és az ajándék miatt, bár az is jó dolog. Hanem azért mert a mi életünkben asztrológiai szempontból az a legfontosabb dátum, akkor indul újra a solar évünk ami szülinaptól szülinapig tart. Erre lehet és érdemes képletet állítani és megnézni, hogy lássuk, abban az évben a mi személyes életünkben mely területek lesznek kiemelten fontosak és mikre lehet felkészülni, mik várhatóak. Ezt a képletet (is) mint az összes többi képletet csak és kizárólag a születési képletünkkel lehet és szabad értelmezni.

A következő évben az igényeknek és az eddigi tapasztalatoknak megfelelően az asztrológiai konzultáció picit módosult nálam. Akik először jönnek hozzám illetve asztrológushoz azoknak is már az első alkalommal egy komplex elemzéssel készülök: megnézzük a születési képletet, ezt a legrészletesebben, de mindig van idő mellette megnézni az aktuális bolygóállásokat, amik az égen vannak (tranzit) és a solar képletet is. Ehhez pedig adok útravalónak egy kb. 7-8 oldalas összefoglalót arról, amiről beszélünk.

Aki pedig nem első alkalommal jön, akkor a radix képlettel már kevesebbet foglalkozunk, helyette többet a tranzittal, az aktuális dolgokkal – ez lehet nagyon konkrét, élethelyzettől függően természetesen – vagy akár szinasztriával, horoszkópok összevetésével stb. Tehát kicsit komplexebb lett nálam a „csomag”, igazából eddig is így volt csak a honlapomon nem így jelent meg, most ezt is letisztáztam magamban és itt is. J

Más nem is maradt erre az évre, mint hogy jó évzárást kívánjak Nektek és egy boldog új évet. Kívánom, hogy alakuljon úgy, ahogy számunkra és a közösség számára is a legfelemelőbb legyen.