Asztrológia

Holdkapu- mi is az?

Amikor hónapokkal ezelőtt eldöntöttem, hogy útjára indítom a saját oldalamat elég sokáig gondolkoztam azon, hogy mi lehetne a megfelelő név: olyat kerestem amiben valahogy megjelenik az asztrológia, de bele kell férjen a “más” is, hisz ott a kineziológia és reményeim szerint benne lesz majd idővel sok sok minden más is: családállítás, Bach virágterápia, természetgyógyászat.. Elég sok név megfordult a fejemben, volt amit nagyon magaménak éreztem de már foglalt volt, volt ami pár nap gondolkodás után mégsem tűnt az igazinak..aztán egyszer csak megtaláltam a Holdkaput. Ízlelgettem, barátkoztam vele és megszerettem. Ennél jobb és hozzám illőbb nem is lehetne.
A nyugati asztrológiában egy születési képlet elemzésekor a 7 ősbolygón és a 3 transzcendens bolygón és a tengelyeken kívül amit biztosan vizsgálunk még az a felszálló és a leszálló holdcsomópontok. Ezek fiktív pontok az égen, a hagyomány szerint ezen érkezik meg a lélek a testbe és a földi útja végén ezen távozik. Fontos információkat árulnak el a jegybeli és a házbeli helyzetükkel arról, milyen életekből jövünk és mik a vállalt feladataink ebben az életben. A születési képletünk egy fotó, amit abban a pillanatban készítünk amikor megszülettünk. Ez nem változik, ez olyan mint egy térkép, ezzel kell elboldogulnunk életünk végéig. De az égen a bolygók természetesen folyamatosan mozognak, ezeket nevezzük tranzitoknak. Ahogy vándorolnak a bolygók az égen (tranzit bolygók) folyamatosan lehet róluk “fotókat” készíteni. Ezeket pedig szépen össze lehet vetni például a születési fotónkkal..talán így tudom legegyszerűbben leírni. A bolygók adott sebességgel haladnak az égen a pályájukon, vannak gyorsabb bolygók -a leggyorsabb a Hold, annak mozgását tudjuk akár laikusként is nyomon követni- és vannak nagyon nagyon lassú bolygók. Ami fontosabb üzeneteket hordozhat számunkra, azok a tranzitok, amikor az égen haladó bolygó pontosan ugyan oda érkezik vissza, mint ahol a születésünk pillanatában állt. Ezeket nevezzük revolúciónak. Legismertebb a solar revolúció, vagyis a Nap visszatérése a születési pillanatunkban elfoglalt helyére: ez pedig a születésnapunk. Az összes bolygónak van revolúciója, csak van ami olyan lassú, hogy nem érjük meg..van aminek évente van pl. a Nap és van aminek csak pl. 18 évente, ennyi idő kell neki, hogy körbe érjen az ekliptikán. A leszálló és felszálló holdcsomópontoknak is van revolúciója, ez pedig a Holdkapu. Ez talán még különlegesebb mint a többi bolygó visszatérés..
Amikor a holdcsomópontok kerülnek ugyan abba a pozícióba mint a születésünkkor azt mondjuk kinyílik a Holdkapu. Minden 18 év 7 hónap és 9 nap elmúltával történik ez meg egészen pontosan. Ez egy különleges, kegyelmi állapot: olyan ez mintha kinyílna az Ég, és fentről érkező információk és tanácsok akadálytalanul tudnának hozzánk áramolni. Hatalmas teremtő erők, fontos változások, lehetőségek energiái áramlanak hozzánk, a kérdés természetesen az, hogy nyitottak vagyunk e rájuk, észre vesszük e ezeket..de ez már messzire vezet.
Számomra gyönyörű gondolat, és nagyon nagy erőt adó bizonyosság, hogy föntről támogatnak minket és segítenek, “csak” nyitottnak kell lennünk hozzá és a fülünket kicsit élesíteni. Ebben a névben, fogalomban nekem valahogy minden benne van: a támogatás, segítség, a végtelenség érzése, de ugyanakkor a kicsi voltunk is, a vissza-vissza térő lehetőségek, az Égi sugallatok és az is, hogy bármely segítő – köztük én is – csak egy “mankó” lehet, mert a tudás a változás képessége mindenkiben megvan. Csak meg kell keresni.😇 Ha kortársaim vagytok (82′ második fele vagy 83′) akkor idén nektek is kinyílik a Holdkapu.☺️