Asztrológia

Jónás módszer

Nem is olyan rég örömteli hír érkezett egy hölgytől, aki asztrológiai tanácsadáson járt nálam pár hónappal ezelőtt. 3 év sikertelen próbálkozás után úton van a kisbaba. Nagyon boldog voltam a hír hallatán. Ez minden körülmények között örömteli hír, de ha még azt is hozzá vesszük, hogy nekem és az asztrológiának is van némi köze hozzá még örömtelibb. Rövid praxisom során (hú de furcsa ez így leírva) ő már a második „jónás baba” aki születni fog. De mi is ez a Jónás módszer mire való és hogyan alkalmazható erről írok most részletesebben.

 

Valószínűleg már az ókor népei is megértették a Hold befolyását a termékenységre, a változásra és az átalakulásra. Az ókor óta számos dologhoz a Hold helyzetét vették figyelembe: például a vetéshez való előnyös időpontokat vagy a papok a vallási ünnepek meghatározását. Még ma is léteznek különböző körökben termékenységi rituálék melyek a Hold aktuális helyzetén alapulnak.

A Jónás módszer kidolgozása, felfedezése Dr. Jonas Eugen cseh pszichológus- nőgyógyász nevéhez fűződik, aki megvizsgálta, tanulmányozta a Nap és a Hold kapcsolatának befolyását a fogamzás időpontjára. Mit is vizsgálunk ilyenkor és hogyan is működik a Jónás naptár? A születésünk pillanatában felállított radix képletünket vesszük alapul. Ebben kell megvizsgálni a Hold és a Nap egymáshoz viszonyított helyzetét. ( A Hold a női princípium, az Anya, a termékenység, a lélek stb. jelölője egy képletben, míg a Nap az Apa, a férfi, a férfi princípium, a tudat stb. megfelelője.) Amikor a Nap és a Hold éppen úgy áll, mint a születésünk pillanatában akkor lehetséges a fogantatás. Természetesen nem csak akkor, inkább úgy fogalmaznék akkor nagyobb az esély a teherbe esésre. A Hold a leggyorsabban haladó bolygónk az égen, átlagosan 28 nap alatt ér körbe az ekliptikán, tehát minden hónapban van egy adott nap, amikor különösen ajánlatos megtenni a szükséges lépéseket a baba projektben, amikor pontosan ugyan annyi fokra áll a Naptól, mint a születésünk pillanatában. Sőt! Még egy időintervallum is meg van adva, tehát például pontosan délután 4 és 6 között érdemes próbálkozni. Sőt! A Hold aktuális jegybéli helyzete a születendő gyermek nemére is utal(hat). Ha tüzes vagy levegő jegyekben van a Hold, akkor a születendő gyermek várható neme fiú lesz, ha vizes vagy föld jegyekben van a Hold, akkor a születendő gyermek várható neme pedig lány lesz. Maga a termékenységi naptár, amelyet sok nő használ fogamzásgátlásra nem új keletű, ez annyival komplexebb, hogy itt a biológiai tényezőket (tehát az ovulációt, és magát a menstruációs ciklust nem figyeljük) csak az asztrológiai képletet. Így fordulhat elő, hogy az ajánlott napok eshetnek akár a menstruációs ciklus napjaira, vagy közvetlenül elé, utána stb.

A módszer biztosan nem 100%-os hatékonyságú, hisz azoknak ajánlanám természetesen első körben, akik egészségesek, nincs szervi bajuk de mégsem jön a baba, meg persze azoknak is akik esetleg ilyen formán szeretnék „szabályozni”a születendő baba nemét (bár valószínűleg ez sem 100%). Én két hölgynek említettem eddig ezt a módszert, ők kipróbálták és mind a két esetben hatékony volt.

És hogy miben tudok én segíteni, mint asztrológus? Egy képlet alapján meg lehet nézni, hogy mit mutat a születési képlet a gyermekvállalással kapcsolatban. Épp milyen szakaszában van az életének, mikor lehet „aktuális”, át tudjuk beszélni ezt az életterületet, együtt tudunk gondolkozni mi lehet az a lelki blokk, amiért nem jön a gyermek, és persze megnézzük a Jónás módszer segítségével mikor érdemes próbálkozni, belevágni a baba projektbe.