Kineziológia, One brain módszer, Three in One Concepts

A kineziológia az emberi és állati mozgás, teljesítmény és működés vizsgálatának a tudománya, amely alkalmazza a biomechanika, anatómia, fiziológia, pszichológia és idegtudomány eredményeit. A humán kineziológia vagy humán kinetika egy sporttudományi szakág, amely az emberek fizikai teljesítményének, állóképességének, terhelhetőségének vizsgálatával, az erőnlétük megőrzésével, a mozgáskultúra fejlesztésével foglalkozik.

A humán kineziológia azonban nem tévesztendő össze a természetgyógyászati kineziológiai módszerekkel, amelyek egy holisztikus, alternatív gyógymódot képviselnek, és a test energiarendszerének kiegyensúlyozásával, a szabad energiaáramlás biztosításával foglalkoznak. Alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség- és személyiségfejlesztő módszer. Módszerük közös lényege, hogy az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoznak létre a testben, így aktivizálva annak öngyógyító mechanizmusait. Preventíven alkalmazva képesek a stressz kezelésére és a lelki egészség fenntartására. A kineziológia technikái felhasználják a távol-keleti gyógyászat több ezer éves tanait a meridiánokban történő energiaáramlásról (amelyre az akupunktúra és az akupresszúra is épül), a modern kiropraktika valamint viselkedési genetikai és neurológiai ismereteket is. Egy rendkívül sokrétű és szerteágazó módszerről van szó, amelynek számos ága közül hazánkban a One Brain, Three in One Concepts és a Touch for Health a legismertebb és a legnépszerűbb.

 

Mi is az az érzelmi elakadás? Az életünk során folyamatos áramlásban, kölcsönhatásban vagyunk a minket körülvevő világgal. Események, helyzetek, emberek hatnak ránk. Ezekre pedig reagálunk. A jelenben adott válaszainkat a múltban átélt traumáink és örömeink befolyásolják. Ezek az emlékek – a hozzájuk kapcsolódó érzelmekkel együtt – elraktározódnak bennünk tudatos és tudatalatti szinten. Ezután, ha egy hasonló esemény történik a jelenben, akkor a múltban átélt trauma erős érzelmi hatása újra felidéződik, ezzel gátolva minket abban, hogy az új helyzetre másként reagáljunk. A döntés legtöbbször nem tudatos, észre sem vesszük, hogy újra és újra ugyan azokat a választásokat hozzuk meg. Ha fel tudjuk oldani a múlt traumáit és változtatni tudunk az automatikusan adott válaszainkon, visszakapjuk a választás lehetőségét és ezzel a lehetőséget, hogy egy új jövőt építsünk.

Kineziológia eszköze az izomtesztelés: agyunk és így testünk is minden történésre emlékszik fogantatásunktól kezdve, ezek az emlékek pedig az izmokon keresztül lekérdezhetők. Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. Izmaink működését agyunk irányítja, így azok a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők, s az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. A kineziológia oldás során tehát az izmokat “kérdezzük”, ők adnak nekünk gyenge illetve erős választ a feltett kérdésekre, így tudjuk kitesztelni például, hogy milyen korrekciós gyakorlatokra van szükség. A kineziológia korrekciós gyakorlatai egyszerűek, gyengédek és fájdalommentesek.

 

A kineziológia gyengéd módszere már egészen kicsi kortól alkalmazható. A módszer segítségével játékos, mozgásos feladatokon keresztül oldjuk a stresszt a gyermekben. Gyermekkorú kliens oldását minden esetben szülői konzultáció előzi meg. A kineziológia segítséget nyújthat például tanulási nehézségek, figyelemzavar, önértékelési és beilleszkedési problémák, hiperaktivitás előfordulása esetén, de hatékonyan alkalmazható rémálmok, éjszakai bepisilés kezelésében valamint testvérféltékenység és egyéb válsághelyzet (pl. szülői válás, haláleset) előfordulásakor.

 

 

 

Mikor várható eredmény?

A kineziológia hatékonysága -úgy mint a többi segítő módszer esetében is- több tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy a segítséget kérő készen álljon és akarja a változást. Szükség van a kliens részéről a felelősségvállalásra, az aktív együttműködésre, hisz a kineziológus nem megoldja helyettünk a problémát, ő csak segít nekünk, hogy mi magunk induljunk el a megoldás felé. Ennek függvényében a változás mindenkinek a saját ritmusában történik. Van, amikor ez már egy kezelés után bekövetkezik, de gyakoribb, hogy ez több alkalmat vesz igénybe. A kezelések között átlagosan 2-4 hét telik el.

 

Lehetőség van a kineziológiai oldást asztrológiai konzultációval összekötni. A lelki folyamatok, változások megkönnyítéséhez, az érzelmi stressz feldolgozásához Bach virágeszencia keverékkel is hozzá tudok járulni. Részletekért keressen bizalommal!

 

 

Fontos! Egészségügyi és orvosi tevékenységet nem végzek.  A kineziológiai konzultáció nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és kezelést. A kineziológia one brain módszere segítségével energetikai kiegyensúlyozást végzek, amely beindítja a test öngyógyító folyamatait. Pszichiátriai kezelés alatt álló, illetve bármilyen pszichés vagy mentális probléma miatt gyógyszeres kezelés alatt álló személyeket nem áll módomban fogadni!