Asztrológia

Vízöntő kor hajnalán

Visszatérek kedvenc témámhoz az asztrológiához. Sűrű és nem könnyű időszakban vagyunk.. Erős energiák, fontos, kiemelten fontos bolygó állások az égen. Korszakváltásban vagyunk már egy ideje, a régi megy, az új jön. Hogy nem akarjuk? Hogy ellenkezünk? Tiltakozunk és ellenállunk? Hát kérem szépen az nem sok mindenkit érdekel! Mondom ezt félig viccesen félig komolyan. A mi elménk, felfogó képességünk, intelligenciánk véges. Nem látjuk, nem láthatjuk soha teljes egészében a dolgokat, kicsi porszem vagyunk egy nagy egészben. A kozmosz, a világegyetem hatalmas, mi pedig kicsik vagyunk. Ha a szellemi szférát, az eget, az Istent és az égi segítőinket nézem: úgy is. De mégis! E nélkül a kicsi porszem nélkül a nagy egész sem létezhetne. Számít minden kicsi porszem, és a Vízöntő korszakban még inkább. Kiemelten fontos most a hit. Hinni abban, hogy ami történik az értünk van. Sok tekintetben az, ami most van, és ami volt nem tartható tovább, annak mennie kell. A Szaturnusz a Plutó és a Jupiter még a Bakban „söpröget”, ráadásul épp mind a három a Földről nézve hátráló (retrográd) mozgásban van. Most még van lehetőség kisöpörni azt, ami már nem kell, ami elavult. Most még van esély rendbe tenni azt, amit rendbe kell, most még lehet szelektálni kívül és belül. A Bak rendszerez, szabályt követ, hisz a kemény munkában, a hierarchiában, a régi értékekben, a munkában. Amit most befektetsz magadba és az „anyagban”, a kézzel fogható fizikai világban megtérül. Hogy nem könnyű? Fáradtságos? Melós és néha nyögve nyelős? A Bak (és a Szaturnusz) nem adja ingyen a dolgokat. Ő (csak) a kemény munkában hisz. Megy előre, töretlenül, szívós akarattal, addig, míg fel nem jut a hegy tetejére. 😉 Az idei évünk erről szól, a három bolygó addig tartózkodik még a Bak zodiákus jelében. Szeptemberben direktbe fordulnak, ismét elindulnak előre (természetesen ez csak a Földről nézve hátráló vagy előre haladó mozgás, ők mindig ugyan úgy haladnak az égen) és amikor egy bolygó direktbe fordul, akkor megindulnak a dolgok, főleg azon a területen amilyen analógiákat ő hordoz és ahol éppen áll. Év végén pedig a Jupiter és a Szaturnusz átlépnek a Vízöntő zodiákus jelébe. Mielőtt írnék pár szót a Vízöntő analógiáról olvassátok el és hallgassátok meg ezt a nagyszerű dalt 1979!!-ből a Hair című musicalből:

Aquarius /Vízöntő

(Hair musical)

Fénylő Hold, lesz majd egy új idő
Mikor a Jupiter a Marssal együtt áll
A harc és minden rossz felhő elszáll
S helyére a szeretet áll

Ez lesz a Vízöntő
Az új korszak hajnala
A béke győztes angyala
A vízöntő, a vízöntő

Szeretet hoz a földnek,
Meleget oszt
És olvad a jég
A hazugok a ködbe vesznek
Tiszta álmot a gyermekeknek
Misztikus csodák így születnek
Édes szabadság a szívnek
A vízöntő, a vízöntő

Fényes Hold, hozd el az új időt
Mikor a Jupiter a Marssal együtt áll
A harc és minden rossz felhő elszáll
És helyére a szeretet áll

Ez lesz a vízöntő
A béke bíbor hajnala
A víz öntő korszaka
A vízöntő, a vízöntő…

Szívemet melengeti. Igen, ez van most, igen itt vagyunk a Vízöntő kor hajnalán, sőt inkább már a reggelén. És igen, ezt a szöveget biztosan asztrológussal írták. 😉

Természetesen a dal, a musical születése óta eltelt 40 év, és annak is volt oka, hogy akkor miért születtek meg ezek a dalok, szövegek. (Kb. ekkor, illetve kicsit előbb 1968-tól számolják a Vízöntő korszakba való átmenetet a Halakból). De olyan húsba markolóan aktuális még ma is! A korszakváltást természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy egyik nap még Halak korszakban vagyunk utána pedig már Vízöntő. Nincs is egységes vélemény arról, hogy mikor lépünk át pontosan. De abban sokan egyet értenek asztrológus körökben, hogy ennek a 3 kiemelten fontos bolygónak a Vízöntőbe való átlépése új lendületet ad majd a világ és az emberiség sorsának az alakulásában.

Mit is hoz a Vízöntő?

Egyrészről tehát van egy korszakváltásunk: ez minden 2000 évben megtörténik. A Föld forgás tengelye ugyanúgy bejárja az állatövi jeleket, mint a Nap. Egy teljes kör kb. 25920 év. Körülbelül 2160 év kell ahhoz, hogy egy csillagképen keresztül utazzon. Ezt az időt nevezzük világkorszaknak. A tavaszpont a csillagképekben a jelek sorrendjével ellentétes irányban halad, így tehát most a Halak korszakból lépünk át a Vízöntőbe. Ez tart már egy ideje..Másrészről pedig 3 fontos bolygónk is átlép a Vízöntő zodiákus jelébe, ami felgyorsíthatja a folyamatokat: a Plútó, ami a leglassúbb bolygónk még egy ideig a Bakban van, de hamarosan –nagyjából 3 év múlva- átlép a Vízöntőbe. A Jupiter és a Szaturnusz már idén jegyet vált és ezzel egy kb. 3 éves periódus új energiáját fogják meghatározni.

A 12 állatövi jegy közül a Vízöntő a legnagyobb lázadó, a rendbontó, a különc, folyamatosan keresi a szokatlant, az újat, azt, ami felrobbantja a normát! Jelmondata: pont az ellenkezőjét teszem, mint amit elvárnak tőlem! Idealista, humánus, szereti az igazságot, erős etikai és morális alapjai vannak, liberális, demokratikus. Egy olyan korszakot hoz el nekünk, amiben rájövünk, hogy a kettő több mint az egy, hogy nem elkülönült elemek vagyunk a gépezetben, hanem egységben működünk. Elhozza az összefogást, a humanitárius gondolkodást, a segítést és a közösségi ténykedést. A Vízöntő a köz javára ténykedik, belőlük lehetnek például a legnagyobb környezetvédelmi aktivisták, adakozók, „bálnamentők”. Az egyik legfontosabb számukra a barátság, a bajtársiasság. Értük tűzbe mennek. A választott család gyakran sokkal fontosabb számukra, mint a vér szerinti. Hatalmas a szabadság igénye..nem lehet bezárni, gúzsba kötni, megfogni. Mert akkor lázad és tiltakozik! Kisgyermekes szülők? Ismerős?? Ezt a generációt, akik a 2000 után születtek már nem lehet vasakarattal és szigorral nevelni! Lepereg róluk! Ők már a Vízöntő kor gyermekei!

A figyelmünk a társadalom a közösség, a közjó felé irányul majd. És a három bolygó (különösen a Plútó) robbant majd. Mindent, ami már elavult, régi, kopott, lejárt. És hozza az újat, a frisset, a szellemit. A Vízöntő változást akar, minden áron. Régóta látszódik, hogy számos dolog repedezik már, a régi normák, politikai és pénzügyi rendszerek. De az átmenet természetesen lassú, hisz egy-egy korszak kb 2000 évig tart. Az átmenet sem lehet máról holnapra. De mégis fontos, hogy készüljünk és a lehetőségeinkhez mérten tárjuk ki a szívünket és az elménket és fogadjuk be az újat. Mert már itt kopogtat az ajtón. És ha nem nyitjuk ki, akkor bizony ránk töri. 😉